divendres, 8 d’abril del 2011

Principi de fragmentació

És tan bonica, la història, que no resisteixo explicar-vos-la. Prové de la imaginació del cabalista Baal Ha Sulam. A través d’una al.legoria explica el principi de fragmentació. Un rei necessitava enviar una gran quantitat de diners al seu fill, el príncep hereu, que s’estava formant a l’estranger. El rei no tenia un missatger de prou confiança com per encarregar-li transportar aquella suma. Aleshores se li va acudir dividir les monedes d’or en cèntims, que va enviar a través de multitud de missatgers. En la seva comesa, els missatgers van pensar que no valia la pena fer-se mal veure robant una quantitat tan petita, de manera que els cèntims van arribar al seu destinatari, que va recollir la suma original. Si s’interpreta la suma de diners com l’ànima de la vida, cadascú de nosaltres en tenim un cèntim per portar al seu destí, que és la suma de les ànimes.

5 comentaris:

  1. L'anècdota és carregada de bona intenció.
    Però, Teresa, en llegir-la se m'ha fet tan clara la nostra contribució personal al Govern Central, que la podries aprofitar per a un bon article polític als diaris on escrius. Quedem tots contents i enganyats, i els governants, com sempre, han actuat amb astúcia.

    ResponElimina
  2. Molt bonica la història i com tot allò que és bo, útil, aplicable a moltes coses.
    No coneixia el principi de la fragmentació.

    ResponElimina
  3. Oh, Olga, mira que sóc innocent, jo, amb les meves metafísiques! Queda constància, però, que qualsevol realitat té tantes cares!

    ResponElimina
  4. De mica en mica s'omple la pica. Molt enginyós aquell rei! Abraçada.

    ResponElimina
  5. Una història preciosa, Teresa. Ara, que la interpretació de l'Olga és molt bona!

    ResponElimina